Friday, 28 June 2013

Premium Beautiful di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum,

Tak sampai lagi sebulan kita nak menyambut bulan Ramadhan..Semoga dipermudahkannya Aminnn..

Sempena nk menyambut bulan Ramadhan ni...Nak share sikit mengenai kelebihan Premium Beautiful untuk kita pakai pada bulan Ramadhan ni..


1. Mempercepatkan penurunkan berat badan
Tubuh secara automatik akan mencari sumber energi di dalam badan iaitu lemak, semasa berpuasa energi yang masuk akan berkurangan.
Biasanya berat badannya akan berkurang sampai 2- 4 kg (average).
Tapi, kalau pakai Premium Beautiful semasa berpuasa, pengaliran darah dalam badan menjadi lebih lancar, maka penurunan berat badan lebih cekap lagi, double than average 4 - 8kg

2. Mengeluarkan toksid /racun dalam badan
Berpuasa selama 30 hari dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit.
Selama makanan tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan (perpeluhan, pembuangan air besar, kencing).

3. Mencegah stroke
Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL (High Density Lipoprotein) dan menurunkan lemak trigliserol (pembentuk kolesterol LDL-Low Density Liporotein) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh kita.

4. Pemberanakkan sel-sel baru lebih cekap
Rasa lapar membuat organ internal didalam tubuh bergerak dan bereaksi ‘melahap’ sel-sel rosak demi memenuhi keperluan makanan.
Seterusnya, tubuh akan segera menggantikannya dengan sel-sel baru, agar bisa kembali berfungsi.

5. Memakai Premium Beautiful semasa berpuasa dapat mengekalkan kecergasan badan tanpa rasa kelaparan dan kehausan yang melampau.
Ini adalah kerana kesan grip dan mendakap kemas perut membuatkan anda akan sentiasa rasa kenyang dan bertenaga.Berat turun ke berat ideal
 
So untuk kelihatan cantik pada Hari Raya bleyh la cuba ^___^
 
Jom pakai Premium Beautiful .. confirm you will feel better!!

nak tahu lebih lanjut @FOC trial boleh cntct sye 
athirahsafarudin@gmail.com
 call/text/whatsapp:-0133566589

Wednesday, 26 June 2013

Monday, 24 June 2013

Jerebu

Assalamualaikum,


Pengenalan
Apa itu jerebu?
Jerebu adalah keadaan di mana kualiti udara yang tidak baik dengan kehadiran partikel (opalescent) di atmosfera yang akan mengurangkan jarak penglihatan.
Ia disebabkan oleh pencampuran konsentrasi bahan pencemar udara yang tinggi yang dilepaskan merata-rata dan menyerap sinaran matahari di atmosfera.
Apakah bahan pencemaran udara yang bertanggungjawab kepada kesan kesihatan semasa jerebu?
Bahan utama pencemar udara semasa jerebu termasuk:
  • Bahan partikel yang berukuran kurang dari 10mm/m3 diameter
  • Ozon
  • Gas Karbon monoksida
  • Gas Nitrogen dioksida
  • Sulfur dioksida
Indeks Pencemaran Udara (IPU) dan Kesan Kesihatan
Apakah Indeks Pencemaran Udara?
IPU ialah indeks yang dibentuk berdasarkan kepada lima bahan pencemar udara seperti yang di atas untuk menunjukkan status kualiti udara dan hubungannya kepada kesihatan dalam pemahaman yang mudah untuk mengambil tindakan seterusnya.
Nilai IPU:
Nilai IPUStatus Kualiti UdaraDiskripsi
0 hingga 50
Baik
51 – 100
Sederhana
101 – 200
Tidak sihat
Kumpulan berisiko mungkin akan terjejas
201 – 300
Sangat tidak sihat
Orang ramai terjejas
Lebih daripada 300
Bahaya
Orang ramai terjejas
Apakah kemungkinan kesan jerebu ke atas kesihatan?
Kesan jerebu ke atas kesihatan dikaitkan dengan tahap keterukan status kualiti udara. Semakin tinggi tahap IPU, semakin bertambah kesannya kepada kesihatan.
Faktor-faktor lain seperti jangka masa dan intensiti aktiviti luar, tabiat merokok, umur, dan status kesihatan seseorang individu memainkan peranan penting dalam memberi kesan kepada kesihatan.
Kemungkinan kesan kesihatan termasuk;
  • Kesukaran untuk bernafas
  • Serangan jantung
  • Gatal–gatal pada tekak
  • Gatal–gatal pada mata
  • Jangkitan pada bahagian atas saluran pernafasan
  • Gatal–gatal pada kulit
Kumpulan yang berisiko
Siapakah yang berisiko mendapat kesan kesihatan?
Kebanyakan orang adalah berisiko mendapat kesan kesihatan. Walau bagaimanapun, sesetengah kumpulan adalah lebih tinggi risikonya untuk mendapat kesan kesihatan ini. Kumpulan ini termasuk;
  • Kanak–kanak
  • Warga emas
  • Pesakit yang mempunyai masalah pernafasan seperti asma dan radang pada saluran pernafasan (bronchitis).
  • Pesakit yang menghidapi penyakit jantung dan alahan.
  • Perokok
Pencegahan
Bagaimanakah saya dapat mencegah atau mengurangkan kesan kesihatan akibat jerebu?
Tip–tip kesihatan untuk mengurangkan kesan jerebu kepada kesihatan.

Wednesday, 12 June 2013

~Kuala Kangsar~ wedding

Assalamualaikum,

Tak sempat nak update hoho...weekend lepas 2nd time p Kuala Kangsar..1st time ri2 tak sempat nk jalan2 sbb sibuk enggagement kawan aka Fatyn Farhana...Kali ni pun pergi sne sbb majlis die pulak hahah...Ni pun pergi blik hari je...mlam tdo kt ipoh..Jalan2 sbb ikut bride n groom outdoor photoshoot je....Letak gmbr je la hahah ^___^..ENjoy gmbar yang tak sberapa ni okayy...

 Dalam perjalanan 8.30 am

Dah sampai 11.30 am
 
Sampai dah siap amik gmbr ^__^


Masjid Kuala Kangsar

Outdoor photoshoot

To Fatyn Farhana selamat pengantin baru...
dah bleyh mask selalu la lpas ni ye heheh
^___^


Friday, 7 June 2013

Hanis Haizi


                       My Photo


Di usia 29 tahun, dengan solid income RM300K, HanisHaizi punyai segala-gala yang dia inginkan.

****************************************************************


Started my journey in 2009 till present

Tercetus satu idea from door to door basis to ONLINE MARKETING!!

Yes We are No. 1 in Malaysia!! 

Started my journey as daily blogger who blogs about daily things.. and then came along this opportunity that has changed my life 360 degree!

This METHOD is PROVEN!! And DUPLICABLE for EVERYBODY! 

Ever since then Hanis Haizi has become a phenom!

Starts from Berita Harian, Hijabista, Nur, Nona, Intrend , Tatler, Hello Magazine, GLAM, Harmoni, Safiyya, Bella TV, Bella Award, WW Magazine and a lot more to come. 

This is beyond my imagination!!
Of course I always wanted to be successful, but to be Famous? I guess it comes with the package. LOL

Thank you so much especially my husband and business partners, who always been there for me through thick and thin especially my CDMs/Business Partners directly under my wings. 

We started our journey as strangers, then become partners and in the process best friends. We supported each other, because at that time the were no one to guide us. 

Now GLAM has become stronger than ever, our successful stories and leadership qualities has proven to a lot of people. 

We want to do the business not only to become RICH but We also want to INSPIRE people out there.

Don't limit your CHALLENGES, 
Challenge your LIMITS



























Bestkan.. Anda nak berangan-angan jadi seperti dia atau anda NAK JADI macam HANIS HAIZI..? Bila peluang tu datang, jangan tunggu lagi..sampai bila ?? sampai bila nak mengeluh..? sampai bila nak beri alasan..?


Contact/wassap/emel/wechat/LINE me NOW
and be part of us in GLAM
athirahsafarudin@gmail.com
0133566589


Wednesday, 5 June 2013

Testimoni marrine essence

Assalamualaikum,

Hari ni sye nak share ngan sume testimoni sabun ketiak aka marrini essence soap..








Akk ni nk cuba pakai sbenarnya..last2 tersangkut plak..dlam bulan 9 ni akk ni nk khwin...nk cntik dpan suami kan hehe

So kalo spe berminat dan ingin mencuba bleh buat preoder dngan sye sbb skrang ni smua tngah tggu stock..mgkin end of june bru dapat stok

Contact/wassap/emel/wechat/LINE me NOW
untuk preorder or dropship
athirahsafarudin@gmail.com
0133566589

SIMPLE GA ALVAS-87


JOM LER JOIN.. SIMPLE AJER..
TAKYAH BUAT ENTRY PANJANG-PANJANG..

1. FOLLOW.. ** terpulang...
2. BUAT ENTRY TAJUK "SIMPLE GA ALVAS-87"
3. BANNER ATAS TU LINK KAN KE ENTRY NI..BANNER TU TAKDE MAKSUD PAPE YER.. :)
4. HANTARKAN LINK ENTRY ANDA KE SINI YER..

HAAA.. SIMPLE JE KAN..

10PEMENANG DI CARI..
HADIAH NANTI SAYA UPDATE :)

ada hadiah mesteri untuk
komen terakhir di entry INI
so..komen je la pape pun..hihi..

TAMAT 30/6/2013..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...