Saturday, 27 April 2013

Mudah Giveaway By Iezwa Razk

Syarat Penyertaan :-

1) Follow Blog Iezwa Razk dan Like fanpage Iezwa Razk 

2) Buat entry bertajuk "Mudah Giveaway By Iezwa Razk"
3) Letak banner di atas dalam entry dan backlink ke entry ni

*Tak perlu buat entry panjang-panjang, Letak tajuk dan banner pun dah cukup , nama pun Mudah Giveaway kan*

Friday, 26 April 2013

Side Income ????

Assalamualaikum,
Menarikkan post harini...SIDE INCOME..meaning extra money, secondary income, supplementary income..Ramai yang sekarang ni dah buat side income mcam2 cara,gerak, dan lain2.
Selalunya ramai yang buat biz online,dropship dan bagai2 la...

 Berapa ramai yang rasa duit gaji mencukupi?????????
Semua rasa tak cukup kan sbb 2 side income penting...

Ni SEBAHAGIAN dari PERBELANJAAN bulanan.. belum lagi ditambah dengan duit makan harian, beli pakaian dan lain lain..


Typical spend per month

Ni SEBAHAGIAN dari PERBELANJAAN bulanan.. belum lagi ditambah dengan duit makan harian, beli pakaian dan lain lain..

tapi saya percaya banyak yang buat macam ni:


Cut budget
Setiap bulan mesti kne buat buku kira2...msti ada saving dan bg kat parent..kalo dah ade fmily untuk anak2 lagi..untuk yang single-mingle ade lebih jugak tapi nk bergaya kene pikir 10x gak.Zaman sekarang semua dah pakai kereta mesti ada saving gk untk kereta..tetibe kereta rosak ke pning nak cri kt mne budget hoho..

SO.. membuat side income sekarang dah jadi trend untuk mereka yang duduk dibandar mahupun diluar bandar.. semua nak cari extra income, duit tak datang bergolek/melayang.. kena berusaha untuk dapatkannyer..
 
Alhamdulilah,sye dh terbuka hati nak buat side income dngan jadi agent HAI-O/Premium Beautiful..
Lagipun slah satu sbb sye join biz ni dapat kawan bru,team baru yang supportive(macam-macam gaya la) dan sronok..Takdelah rasa tertekan sebab work as a team, bukan sorang-sorang nak menjayakan.. Bayangkanlah, klu kita yang tak ada pengalaman  tetiba nak buat bisnes, apa jadilah agaknyer.. Dengan sorang-sorang nak pergi register company, nak promote, nak yakinkan barang kita jual tu cantik/berkualiti/sedap.. memang susah! Lucky, PB ni dah well known & testimoni pasal PB ni dah banyak, dah proven. Dengan green group under Hanis ni plak lagilah senang sebab work as team, xde pengalaman xpe asal ada target & ada usaha untuk SAMA-SAMA capai..
 


One big family
 
time discussion
With my supportive leader K.ieja n K.maria
 
Want to know more about our group..cntct me
athirahsafarudin@gmail.com
 call/text/whatsapp:-0133566589

Wednesday, 24 April 2013

DEMO video Biozone

Assalamualaikum,
Hari nak share ngn semua video Biozone...Hayatilah dan fikirkankesan tanpanya  :)


Berminat untuk mengetahui lebih lanjut atau ingin melihat demo 
Call me :)
athirahsafarudin@gmail.com
 call/text/whatsapp:-0133566589


Tuesday, 23 April 2013

The Man behind GLAM

Assalamualaikum,

Hari ni nak story mengenai kejayaan group kami iaitu GLAM..Jangan anggap perempuan je yang buat..Lelaki pun ada..Full entry from my mentor, Hanis Haizi 

Ain't no other man can stand up next to youAin't no other man on the planet does what you doYou're the kinda guy a girl finds in a blue moonYou got soul, you got class, you got style with your bad ass

Yeah aint no other man!
Today I would like to share with you guys, 
the MEN behind GLAM!

Starting with 


CDM Razali Zain, he is the master mind behind all the GLAM establishment. He is the Principal Manager and Co-Founder of Green Leaders Academy Malaysia. He has been doing the business 3 years full time. 

Previously, a Software Engineer working with various Multi National Companies such as IBM & Motorola etc. He developed the methods that we use today through social media marketing, he's currently GLAM's social media strategist, Web and SEO Consultant. 

He is one of the main reason why GLAM are the Pioneers of Online Marketing in Malaysia today! 


CDM Syukran Helmi is from Kedah, has been doing the business together with GLAM full time 2 years ago. He used to be a Mechanical Engineer working with HUME CONCRETE. He's also one of the back bone in GLAM today.  

Using his experiences in Project Management he has successfully developed the Green Leaders Academy Malaysia training centre. 

He's also known as the Garam Buluh King! :) because he is the King in selling bamboo salt! He now helps to organize, manage and lead the team very well in day-to-day operations. 


DDM Dr. Hasbi Harun is from Kuala Terengganu. A medical doctor now turns full time entrepreneur. After 6 months he decided to take unpaid leave to focus on business for Paris and London trips. Dr Hasbi also is the "Doctor" Biozone. 

He is also the leading man behind GLAM's famous "meme" in our GLAM Harlem Shake Video! His willingness to learn from start, although he has no strong IT background, has made him into one of the successful and committed social media marketing team member under GLAM. 

He now teaches and handles the social media marketing training for his team and has helped his partners to set up their online marketing beside becoming an SEO consultant.


DDM Zaer Ali was a Project Manager at Mesin Niaga prior to joining GLAM. He left his 15 years career in IT industry to do the business with GLAM full time. 

He has a very strong IT background and was in charge in huge projects. DDM Zaer is the person responsible behind the creation of Premium Beautiful Calculator for Android apps and also puts the name of Green Leader Academy Malaysia on Google map. 

Zaer is now one of the main speaker, contributors for our Social Media Marketing Team under GLAM.


DDM Ashraf Naseruddin currently works at Exxonmobil KLBSC as a Network Analyst. He deals with network applications and involves heavily in telecommunications project. Acting as an interface coordinator between engineering and technical support for end user customers. 

His extensive knowledge in networks makes him an ideal addition to the social media marketing team under GLAM. With a very strong IT background, he gives 100% commitment to his team of GLAMpreneuers. 

He is now currently helping his partners on issues ranging from social media, set up and manage a website and become seo consultant. 


DSM Arman Azam, a Lecturer by profession, a photographer and entrepreneur from Johor. He is our cousin in law, business has brought us closer. Tak kenal maka tak cinta?. 

He is the biggest supporter and is responsible for developing GLAM Johor. He handles classes, training and events for GLAM Johor and develop all the GLAM proteges. 


DSM Yusmaizi Yusoff is a technician working with Petronas in Terengganu. Together with his group he rocks Pantai Timur! He is very business minded and very determined. 

Despite the distance being a big challenge he has no issues to commit with GLAM. Now KL is his second home, with his strong support to GLAM Terengganu Team, the team has grown bigger than ever. 


DSM Khairul Anwar, work as an Architect in one of the well known architect firm in Kuala Lumpur. Doing this business as part time. He gives his full support and dedication ever since he step in the business. 

DSM Khairul has been traveling with GLAM from Hong Kong - Holland - Belgium - Vietnam & Guangzhou. Despite his busy schedule he still manages to develop his team members some from Kuantan, Terengganu and Melaka.



DSM Rijaludin Ahmad is a professional with professional sales and marketing background with a masters degree in Strategic Management. He is now working with one of the biggest telecommunications company in Malaysia.  

He is a perfectionist in his own passion. A person whom will survived in any groups of friends and lovable by friends and colleagues. He is very busy person with his corporate life but still see the need and importance to do the business.



DSM Ridzuan Che Rus, works as an Economic Affairs Executive at MIDA, In his early stages he refuses to follow his wife Shaliza Aziz, but soon after seeing tremendous results from the business, he decided to give it 100%. 

His business partners from North to South of Malaysia. Distance is never a problem for those who really committed. 


DSM Azizul works as a Product Manager in TimeDotCom. He got involved in this business since 2011 as a part time. Started as just a follower, he now becomes the team leader and provides ideas, network strategies & consultation to his team.  


DSM Shazwan Salleh is an Oil & Gas Engineer based in Kuantan. Working full time and doing business as a part time, he is very commited GLAMpreneur. For every event he will not miss it! whether the event is in KL or overseas he will make sure he will be there despite of busy his schedules


DSM Shahrilnizam is a fulltime Software Engineer at TM Unifi who is already earning 5 figure income per month. He has been working for more than 15 years in IT industry. He is an ex-colleague of CDM Razali Zain, and now doing the business as part timer and also generating 5 figure via online. 


DSM Ikhman Ariff is a full time Unit Trust Consultant from MAA. He used to believe that only unit trust business can generate more income, but that has changed! Being a GLAMpreneur has changed his perspective and view of the business after generating his 5 figure income within 6 months. 

Used to work in Sibu he's a go getter and seizes every opportunity. He's confident that GLAM has all it takes to make it BIG. He now started to develop and introduce male proteges under his wings. 


DSM Mohd Ezamshah is a Senior Executive at Malaysia Marine and Heavy Engineering from Johor. Doing business as a partime basis but earning the income like a fulltime. 

Together with his wife he frequently travels to across Malaysia to support their business. Ezam, is also involved heavily in online marketing and social media. 


DSM Haiqal Rawlins is workin as Assistant Registrar at UKM. He is originally from Sarawak. Started as a one of my silent readers he decided to join and now becoming one of my many male protege. 

Very positive, teachable and determined, he loves challenges. Despite of his science based education background he took GLAM with a motivation to be successfull


DSM Farouk Harun is a young English Teacher from Southern Malaysia. Graduated from New Zealand, he is now strong dedicated GLAMpreneur. A fast learner and keen interest in online business he has the ability to go very far. 


DSM Ashraf Zain is another young English teacher in our group He is based in Kelantan. I still remember his email in which he wrote that he wants to do this business to help his mother. Graduated in Australia, he is the next generation of GLAMpreneurs that will conquer the world.

GLAMpreneurs is the No.1 online marketing group in Malaysia.

Want to be part of our team :) contact me
athirahsafarudin@gmail.com
 call/text/whatsapp:-0133566589
 

Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih

Syarat - syarat :
1) Seorang blogger (tak cantik tak apa, encem perlu! Haha)
2) Follow blog PARIPARIPUTIH (Wajib!). Tolong nyatakan anda followers yang ke berapa. 
3) Buat Tajuk Entri : Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih
4) Letak banner segmen kat atas ni dan linkkan ke entri ini
5) Selesai? Letakkan entri korang kat komen entri ini

Monday, 22 April 2013

Panduan Penjagaan & Pemakaian Premium Beautiful


Assalamualaikum..
.Hari ni, nak share cara nak menjaga & juga cara pemakaian PB ..Ni sangat penting dalam mengekalkan keberkesan & kualiti PB.

1.Panduan Mencuci (Cucian Tangan Sahaja)

  Dilarang menggunakan mesin basuh, pakaian akan rosak dan menjejaskan fungsi F.I.R yang terdapat pada produk.Rendam pakaian ke dalam air pada suhu yang rendah iaitu sekitar 30’C - 40'C.Gunakan pencuci special PB WASH atau mandian bayi yang tidak ada klorin mahupun kimia.

http://wannsurybeauty.blogspot.com/



Mencuci bahagian kotor atau bahagian berpeluh dengan menggosok atau mengurut perlahan-lahan dengan tangan.
Biasanya, bahagian pinggul lebih kotor gosok menggunakan tangan semasa mencuci untuk mengelakkan kerosakan


 



2)Panduan Menjemur

  • Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar)  
  • Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud 
  • Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan
  •  Jemur di tempat udara mengalir


3) Pemakaian minima 8 jam sehari



 

  Mesti mengekalkan disiplin pemakaian 8jam sehari. Pakai lebih 8jam boleh, tidaklah memudaratkan. Tetapi memadai dengan 8jam sehari pada waktu yang paling aktif bekerja, contoh semasa waktu kita bekerja dipejabat.

 







4) Minum air putih secukupnya


Amalkan minum air secukupnya (min 8gelas/sehari) . Bila anda kekurangan air tanda nya sangat cepat, pertama kali memakai Premium Beautiful anda akan merasa pening kepala kerana kekurangan medium air di dalam badan.
Beberapa Larangan Penting!!!

Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi Dilarang menjemur pakaian dibawah sinaran cahaya matahari
Dilarang menggunakan seterika
Dilarang menggunakan mesin basuh
Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air


Senangcjeckan  cara nak jaga

Boleh hubungi sye klo untuk  free trial
athirahsafarudin@gmail.com
 call/text/whatsapp:-0133566589

Sunday, 21 April 2013

Premium Beautiful MAHAL?????

Assalamualaikum,

Ramai yang cakap korset PB ni mahal..nak guna pun kena fikir 100x...saya pun memula nak cuba pun berkali-kali fikir gak hoho tapi alhamdulilah diberi peluang untuk pakai dan cuba :)


PB ni walaupun mahal tapi banyak kebaikan nye..sbb 2 brang mahal sume ada kualiti
Kebaikan yang PB ada berbanding dengan korset yang lain :-

  • PB bukan macam korset yang biasa.. ia adalah LUXURY CORSET
  • SPECIALLY DESIGNATED,boleh fit dengan mcm2 bentuk badan...PB IS MOST COMFORTABLE CORSET WITH 1001 BENEFITS!!!!
  • 70% KESIHATAN & 30% KECANTIKAN
  • LIFETIME WARRANTY..
  • PB ada FIR ( far infrared rays) treatment
Memang ramai yang cakap PB ni mahal  untuk 1set...tapi kalo nk banding dengan kaedah kurus yang lain .. mmg takkan boleh challenge kesan pemakaian dan harga pada set PB ni...dan yang lagi penting, sebenarnya PB bukanla hanya agen pengurus tapi agen kesihatan badan juga.Konsep PB adalah 70% kesihatan, dan 30% kecantikan..

 
 
P/S yang paling penting dalam korset ni kena pakai 8 jam sehari bru nmpak berkesan.

                                                        Boleh hubungi sye klo berminat  :)
athirahsafarudin@gmail.com
                                                          call/text/whatsapp:-0133566589

My First GA

Assalamualaikum,

Entry last minute hari ni dh nk tutp bru nak join hehe...My First GA  by kniedaz 
Syaratnye simple saje

1.Mestilah follower blog saya (kalau belum, sila la follow - terima kasih in advance)
2. Kalau rajin, like page Big D's Crafts kat side bar tu. 3. Buat simple entry dengan jawapan dan link kan ke entry ini. 4. Done!
Simplekan?
Tarikh tutup 21 April 2013
Soalannya...kira berapa jumlah anak patung yang ada dalam gambar.
Jawapan:- 25 
Hanya tiga pemenang yang akan dipilih. Good luck!

Saturday, 20 April 2013

GLAM April Celebration

Assalamualaikum,

Mggu lepas ada celebration di GLAM dh lme draft..bru smpat publish hoho...Celebration ni untuk achiever yang dh achieve  100,000 sales award, car fund and Diamonds award.Untuk penerima award ni dapat  EMILIO PUCCI for 100G and Car Fund awards and PRADA handbag for CDM!
Satu hari sye pun akn capai macm mereka jugak..Tgok gmbr je  dan paham kan :)  kredit to CDM sha khalid 


Enjoyyyyy!!!!



DDM Refqah,

DDM Norain from Johor

Group photo with all the recipients for CAR FUND

At GLAM, each reward marks our achievement in business. With 100G achievers

With our leader and mentor, Hanis Haizi

To be success, just follow each steps of the successful people

Our team

We always support each other. T.E.A.M.

                                                  Be the right group..Want to be part of our team ...
athirahsafarudin@gmail.com
                                                          call/text/whatsapp:-0133566589

Friday, 19 April 2013

Can u read this..???

Assalamualaikum,

Nak tau sume ade akal yang bagus tak heheh ..spe boleyh bce ni..Dah lme nk post.. xsmpat je...
Njoy....




Wednesday, 17 April 2013

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Assalamualaikum...

Hari ini saya nak lancarkan perang gerila..Ehh...tertiba..nak lancarkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria. Nama pun mini kan jadi hadiahnya tidaklah terlalu besar.

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Syaratnya :
  1. Follow blog !Aini Zakaria, Add To Circle Google+ Nurul Aini dan Like Page !Aini Zakaria.
  2. Tulis satu entry bertajuk Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria"
  3. Copy dan Paste coding di bawah ini ke dalam entry anda kemudian klik Publish.
  4. Tinggalkan url/link penyertaan anda di ruang komen entry ini sahaja, di Cbox tidak diterima.
Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Kredit kepada kak Mia|Mialiana.com.


Hadiah :

Sepasang bow brooch untuk 15 orang Pemenang. Harga bow brooch ini bernilai RM2.50-RM3.00 setiap satu tau..hehe.. Jadi setiap pemenang dapat 2 pasang bow brooch.
Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan.
Tarikh Tutup: 01/05/2013


Jomlah memeriahkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria ini ye. Tak kira blogger lelaki mahupun perempuan. Semua boleh join. Boleh bagi pada adik perempuan ke? kan. ^____^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...