Wednesday, 31 July 2013

Wordless wednesday ~sky~

Lets picture talk Subhanallah















Bonus Raya !!! *sticky post

Assalamualaikum,

Salam 15  ramadhan kepada semua. Tak sangka kan, dalam kita menghitung hari berpuasa, dah separuh bulan kita menjalani ibadah puasa.Alhamdulilah...Then lepas tu raya pula.. tak sabarnya dapat berjumpa dengan family dan sanak saudara.Mesti banyak yang dah merancang dan beli apa2 kan..Nak tahu cara dapat  bonus besar RM4500++ yang menanti anda semua before raya ni.. Nak2 lagi dapat before raya.
Kalau berminat nak tahu dan nak generate income ini before raya, jangan tunggu lagi. Call2 la saya sekarang. Rugi lepaskan peluang yang hanya datang sekali.
also
I am LOOKING for DISTRIBUTORS or BUSINESS PARTNERS
ALL OVER THE WORLD


Wassap/line/pm me now:-

0133566589
athirahsafarudin@gmail.com

Tuesday, 30 July 2013

Crown Diamond Manager Shaliza Aziz

Assalamualaikum,

Nak cerita event yang dah lama berlaku..Tak sempat nk entrykan lagipun tak dapat celebrate sekali sbb ada hal yang tak dapat elak..Congratz CDM Shaliza Aziz tak sampai 2 tahun dapat capai pangkat tertinggi sekali..

Nak cerita mengenai background  CDM Shaliza Aziz

pic credit to shaliza aziz

Shaliza Aziz dahulunya adalah seorang pekerja di HSBC Bank. Dan pada Julai 2011 beliau bertekad untuk merubah hidup beliau dengan peluang yang terdapat dengan GLAM Biz. Dedikasi, disiplin dan komited yang ada dalam diri beliau menjadikan beliau kini seorang Glamprenuer Leader yang dinamik  yang mempunyai business partner di seluruh Malaysia.Kini beliau menubuhkan THE DIAMOND CIRCLE under her wing.Mesra dipanggil K.Ija

Semasa pertemuan pertama dengan k.ija ni agk stress la gak sebab tengok perwatakan beliau tapi alhamdulilah cepat mesra dan sekarang still di bawah bimbingan beliau

Entry di bawah ni adalah pengalaman dan celebration beliau dari blog k.ija sendiri

Alhamdulillah!

After 1 year ++ with this Premium Beautiful business & GLAM, I am now officially a Crown Diamond Manager! The highest level in our business :) Entry ni ieja nak share dari last week, tapi tak kesampaian. So hari ni ieja nak share about our GLAM celebration.

It's not an easy journey but I am glad because we have a strong support team & I have never been alone from the day one. Million thanks to my mentor & leader, CDM Hanis Haizi & CDM Sha Khalid, yang dah banyak guide & bentuk ieja sehingga ke hari ini. Tak lupa juga to my supportive husband, Mohd Ridhuan, anak kesayangan, Fariz Eskandar, to my beautiful & dedicated partners & last but not least to my beloved family. Such a beautiful journey!
It is everyone's dream to be a Crown Diamond Manager (CDM) when we start this business. Apart of the 5 figures monthly income [Hanis Haizi 6 figures uolss ;)], drive our own luxury dream car, travel for free around the world but we also have the opportunity to guide others to achieve the same! 

Kita bukan senang seorang, kita boleh share the same achievement with others. 

CDM Shaliza Aziz_GLAM
Thanks to all my business partners, celebration sangat meriah :)

CDM Shaliza Aziz_GLAM

CDM Shaliza Aziz_GLAM



This time bukan celebrate ieja sahaja. We do celebrate another three of my business partners, DDM Nurul Ain & DDM Norain for their achievement on the second highest rank in our business, bakal DDM Mohd Ridhuan aka my beloved hubby for his 100G achievement. So proud with them. Congrats everyone!




This 100G achievement for those achieved sales RM100,000 in a month. This achievement bukan buat seorang, we do as a team. Ieja ingat lagi masa ieja achieve this 100G dulu, masa tu baru 4 bulan buat business. Masih mentah lagi ;) 



Gambar selingan ;) mengimbau masa lalu 

Next celebration is for DDM Nurul Ain aka Yong from Kedah. She is also leader for our GLAM Penang training class. 

Yong ni actually anak buah husband ieja. Masa share peluang business ni sebab fikir nak bantu Yong cari side income. Masa tu gaji Yong dalam RM500 sahaja. Lagi best kan bila kita dapat share business dengan family. She started this business at very young age, about 23 years old, after a year in this business she earn almost 5 figures income, been travelling with me for free to Vietnam, Guangzhou, London, Paris & soon to Korea & Gold Coast

Very soon she will complete her car fund. Just imagine umur 20an dapat drive own luxury car, tak perlu cari suami kaya kan ;) Yang penting lebih puas coz dari usaha sendiri.


CDM Shaliza Aziz_GLAM
Congrats Yong!
CDM Shaliza Aziz_GLAM



Next achiever is DDM Norain, from Johor. Ain ni kawan MRSM ieja dulu, but we never to talk to each other masa sekolah. Ingatkan masa tu Ain ni sombong, rupanya memang pendiam ;) 

Alhamdulillah, from facebook we meet again & now she is one of the leader for GLAM Johor. Biarpun Ain dah punya gaji yang agak selesa, tapi still ambil peluang generate side income dengan GLAM. And now her side income is more than her salary. Best kan!

Apart of her DDM achievement, Ain has completed her 100G & car fund incentive. Now tak sabar nak tunggu her dream car keluar pulak ;) She has been travelling with me for free since Guangzhou, London, Paris & soon Korea & Gold Coast with her business partners. 

CDM Shaliza Aziz_GLAM
Congrats Ain!



CDM Shaliza Aziz_GLAM


CDM Shaliza Aziz_GLAM


This is why I'm in LOVE with this business ;)


We never be alone. Buat business sama-sama, berjaya pun sama-sama. Business yang sangat adil.

CDM Shaliza Aziz_GLAM


CDM Shaliza Aziz_GLAM

CDM Shaliza Aziz_GLAM


CDM Shaliza Aziz_GLAM



Thanks to all my partners yang datang during the celebration. Ada dari Utara, Johor & of course Klang Valley. Thanks for your gift & surprise. Terharu sangat. Apa yang ieja rasa hari ini, itu gambaran masa depan uolss. Just follow step by step, confirm akan dapat yang sama :)

Thanks to Hanis Haizi & GLAM for the Prada handbag. To Sha Khalid thanks for the Victoria Secret & also jam tangan tu. Thanks for everything.

InsyaAllah, after this ieja akan cuba lahirkan lebih ramai GLAMpreneur yang cemerlang.

Amin!
 
Nak tahu lebih lanjut bagaimana cntct sye akan share
 
athirahsafarudin@gmail.com
0133566589
 

Monday, 29 July 2013

Ramadhan terakhir

Assalamualaikum,

Kita dah masuk 10 Ramadhan terakhir..alhamdulilah diberi peluang untuk melalui sehingga sekarang.Sedikit perkongsian mengenainya..



Bulan Ramadhan merupakan momentum peningkatan kebaikan bagi orang-orang yang bertaqwa dan ladang amal bagi orang-orang shaleh,dan tidak lama lagi kita akan memasuki sepuluh hari terakhir Ramadhan

Sebagian ulama kita membagi bulan ini dengan tiga fase: fase pertama sepuluh hari awal Ramadhan sebagai fase rahmat, sepuluh di tengahnya sebagai fase maghfirah dan sepuluh akhirnya sebagai fase pembebasan dari api neraka. Sebagaimana diriwayatkan oleh sahabat Salman Al Farisi: Adalah bulan Ramadhan, awalnya rahmat, pertengahannya maghfirah dan akhirnya pembebasan dari api neraka.”
Dari ummul mukminin, Aisyah ra menceritakan tentang kondisi Nabi Muhammad SAW,ketika memasuki sepuluh hari terakhir Ramadhan : Beliau jika memasuki sepuluh hari terkahir Ramadhan, mengencangkan ikat pinggang, menghidupkan malamnya dan membangunkan keluarganya.

Apa rahasia perhatian lebih beliau terhadap sepuluh hari terakhir Ramadhan ?
Paling tidak ada dua sebab utama :
Sebab pertama, karena sepuluh terkahir ini merupakan penutupan bulan Ramadhan, sedangkan amal perbuatan itu tergantung pada penutupannnya atau akhirnya. Rasulullah saw. berdo’a:

اللهم اجعل خير عمري آخره وخير عملي خواتمه وخير أيامي يوم ألقاك”

“Ya Allah, jadikan sebaik-baik umurku adalah penghujungnya. Dan jadikan sebaik-baik amalku adalah pamungkasnya. Dan jadikan sebaik-baik hari-hariku adalah hari di mana saya berjumpa dengan-Mu Kelak.”

Jadi, yang penting adalah hendaknya setiap manusia meangakhiri hidupnya atau perbuatannya dengan kebaikan. Karena boleh jadi ada orang yang jejak hidupnya melakukan sebagian kebaikan, namun ia memilih mengakhiri hidupnya dengan kejelekan.
Sepuluh akhir Ramadhan merupakan pamungkas bulan ini, sehingga hendaknya setiap manusia mengakhiri Ramadhan dengan kebaikan, yaitu dengan mencurahkan daya dan upaya untuk meningkatkan amaliyah ibadah di sepanjang sepuluh hari akhir Ramadhan ini.

Sebab kedua, karena dalam sepuluh hari terakhir Ramadhan di duga turunnya lailatul qadar, karena lailatul qadar bisa juga turun pada bulan Ramadhan secara keseluruhan, sesuai dengan firman Allah SWT :

إنا أنزلناه في ليلة القدر

Sesungguhnya Kami telah turunkan Al Qur’an pada malam kemuliaan

Allah SWT juga berfirman:

شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن هدى للناس وبينات من الهدى والفرقان

“Bulan Ramadhan,adalah bulan diturunkan di dalamnya Al Qur’an, sebagai petunjuk bagi manusia dan penjelasan dari petunjuk dan pembeda -antara yang hak dan yang batil-.”

Dalam hadits disebutkan: “Telah datang kepada kalian bulan Ramadhan, bulan di dalamnya ada lailatul qadar, malam lebih baik dari seribu bulan. Barangsiapa diharamkan darinya maka ia diharamkan mendapatkan kebaikan seluruhnya. Dan tidak diharamkan kebaikannya kecuali ia benar-benar terhalang -mahrum-.”
Al qur’an dan hadits sahih menunjukkan bahwa lailatul qadar itu turun di bulan Ramadhan. Dan boleh jadi di sepanjang bulan Ramadhan semua, lebih lagi di sepuluh terakhir Ramadhan.Sebagaimana sabda Nabi Muhammad SAW :

“التمسوها في العشر الأواخر من رمضان“.

“Carilah lailatul qadar di sepuluh terakhir Ramadhan.”

Pertanyaan berikutnya, apakah lailatul qadar di seluruh sepuluh akhir Ramadhan atau di bilangan ganjilnya saja? Banyak hadits yang menerangkan lailatul qadar berada di sepuluh hari terakhir. Dan juga banyak hadits yang menerangkan lailatul qadar ada di bilangan ganjil akhir Ramadhan. Rasulullah SAW bersabda :

“التمسوها في العشر الأواخر وفي الأوتار”

“Carilah lailatul qadar di sepuluh hari terakhir dan di bilangan ganjil.”

“إن الله وتر يحب الوتر

“Sesungguhnya Allah ganjil, menyukai bilangan ganjil.”

Oleh karena itu, kita rebut lailatul qadar di sepuluh hari terakhir Ramadhan, baik di bilangan ganjilnya atau di bilangan genapnya. Karena tidak ada konsensus atau ijma’ tentang kapan turunya lailatul qadar.
Di kalangan umat muslim masyhur bahwa lailatul qadar itu turun pada tanggal 27 Ramadhan, sebagaimana pendapat Ibnu Abbas, Ubai bin Ka’ab dan Ibnu Umar radhiyallahu anhum. Akan tetapi sekali lagi tidak ada konsensus pastinya.
Sehingga imam Ibnu Hajar dalam kitab “Fathul Bari” menyebutkan, “Paling tidak ada 39 pendapat berbeda tentang kapan lailatul qadar.”
Ada yang berpendapat ia turun di malam dua puluh satu, ada yang berpendapat malam dua puluh tiga, dua puluh lima, bahkan ada yang berpendapat tidak tertentu. Ada yang berpendapat lailatul qadar pindah-pindah atau ganti-ganti, pendapat lain lailatul qadar ada di sepanjang tahun. Dan pendapat lainnya yang berbeda-beda.
Untuk lebih hati-hati dan antisipasi, hendaknya setiap manusia menghidupkan sepuluh hari akhir Ramadhan.
Apa yang disunnahkan untuk dikerjakan pada sepuluh hari akhir Ramadhan?
Adalah qiyamullail, sebelumnya didahului dengan shalat tarawih dengan khusyu’. Qira’atul qur’an, dzikir kepada Allah, seperti tasbih, tahlil, tahmid dan takbir, istighfar, do’a, shalawat atas nabi dan melaksanakan kebaikan-kebaikan yang lainnya.
Lebih khusus memperbanyak do’a yang ma’tsur:

وَعَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا قَالَتْ : قُلْت : يَا رَسُولَ اللَّهِ ، أَرَأَيْت إنْ عَلِمْت أَيُّ لَيْلَةٍ لَيْلَةُ الْقَدْرِ ، مَا أَقُولُ فِيهَا ؟ قَالَ : قُولِي : اللَّهُمَّ إنَّك عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

Seperti yang diriwayatkan oleh Aisyah, bahwa beliau berkata: “Saya berkata: Wahai Rasul, apa pendapatmu jika aku mengetahui bahwa malam ini adalah lailatul qadar, apa yang harus aku kerjakan? Nabi bersabda: “Ucapkanlah: “Allahumma innaka afuwwun tuhibbul afwa fa’fu ‘anni.” (Ya Allah, Engkau Dzat Pengampun, Engkau mencintai orang yang meminta maaf, maka ampunilah saya.” (Ahmad dan disahihkan oleh Al-Albani)
Patut kita renungkan : “Laa takuunuu Ramadhaniyyan, walaakin kuunuu Rabbaniyyan. Janganlah kita menjadi hamba Ramadhan, tapi jadilah hamba Tuhan.” Karena ada sebagian manusia yang menyibukkan diri di bulan Ramadhan dengan keta’atan dan qiraatul Qur’an, kemudian ia meninggalkan itu semua bersamaan berlalunya Ramadhan.
Kami katakan kepadanya: “Barangsiapa menyembah Ramadhan, maka Ramadhan telah mati. Namun barangsiapa yang menyembah Allah, maka Allah tetap hidup dan tidak akan pernah mati.”
Allah cinta agar manusia ta’at sepanjang zaman, sebagaimana Allah murka terhadap orang yang bermaksiat di sepanjang waktu.
Dan karena kita ingin mengambil bekalan sebanyak mungkin di satu bulan ini, untuk mengarungi sebelas bulan selainnya.
Semoga Allah swt. menerima amal kebaikan kita. Amin

Sumber

Thursday, 25 July 2013

Mineral Coffee

Assalamualaikum,

Coffee????
Menurut wiki ...  brewed beverage prepared from the roasted seeds of several species of an evergreen shrub of the genus Coffea
Anda salah seorang peminat coffee tetapi takut akan kandungan caffein dalamnya .Memperkenalkan produk yang tengah hangat di pasaran  iaitu Mineral Coffee




 

Rasailah sendiri keenakan kopi ini

With combination of Robusta Coffee powder and Natural Korea Organic bamboo salt, The Mineral Coffee delivers an exuberant aroma.Plus it is a source of magnesium, calcium, iron and potassium! Not only you can enjoy coffee so much, it also benefits you by providing minerals for healthy body, revitalized tired minds and body and also... RELEASE TENSION.


Sangat sesuai for those who work in a stressful office environment.



What are the bamboo salt's benefits?
Coffee Lover Mineral Coffee Bamboo salt garam buluh

For bulan Ramadhan, you can take it during sahur. and you'll experience a fresh and enegertic body and mind throughout your day.

Contact/wassap/emel/wechat/LINE me NOW

untuk order

athirahsafarudin@gmail.com

0133566589


Tuesday, 23 July 2013

Testimoni BBplus collagen

Salam Ramadhan ke-14 ,

Disebabkan ramai  readers termasuk saya  yang suka sangat dengan gambar-gambar testimoni sebagai pengesahan yang bbplus ni memang berkesan, so nak  share kan testimoni terbaru berkaitan bbplus collagen ni ye.

 
Ada beza kan 
 
 
kredit to kak syikin
 
 

Sekarang tengah ada promosi beli 3 PERCUMA 1 ni baik grab segera!!!
untuk harga istimewa cepat-cepat lah contact sya ye.Setiap pembelian sepanjang bulan ramadhan akan disumbangkan kepada tabung AMAL
 
 
HAH!!!!
yang nak buat duit raya dengan BB Plus collagen ni sebagai agent atau dropship boleh jugak. Untung tau sambil pakai sambil buat business. 
 
Contact/wassap/emel/wechat/LINE me NOW
untuk order
athirahsafarudin@gmail.com
0133566589

Monday, 22 July 2013

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..

jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post


CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)


Sunday, 21 July 2013

Iftar

Assalamualaikum,

Dah lama nak update cerita iftar ni tapi tak berkesempatan dah berapa kali save dalam draft .So ni nak update 2 hari iftar bersama-sama kawan office dan kakak2..

Iftar hari ke 8 ramadhan berbuka di CHICKEN RICE SHOP  dekat Jusco AU 2..tak sempat snap gambar banyak pun sbb dh smpai lambat nasib baik dah booking kalau tak lambat la makan..Ambil set macam kat bawah ni tapi ambil yang 4-5 pax..cilok dari website

 



Ada dua keping je gambar hehe...tapi sebab kami 7 orang tambah lagi set biasa total RM100+++
Paling suka sekali air  Selasih Rose Lemongrass yang paling rasa kureng ayam percik tapi ok la sebab dapat iftar ramai..Hari ni baru 12 ramadhan so sapa-sapa rasa nak pergi sempat lagi hahah

Ok next day pulak ramadhan ke 9..plan last minit 6 petang baru booking.ni berbuka bersama officemate dekat Liki-Liki Restaurant - BBQ & Steamboat di Platinum Walk Setapak.Menu dia hidangan steamboat ada promo untuk Ramadhan and all you can eat





Photo: Mari pergi ke Liki-Liki Restaurant - BBQ & Steamboat dengan harga yang berpatutan serendah RM19.90!


Menu untuk steamboat tak berapa banyak ok2 je la tapi ade nasi goreng,mee goreng,laksa kuih  jenis tapi yang bestnye boleh grill

 steamboat and grill

 menu lain
menu steamboat ambik dekat page FB


Banyak pinggan dari pukul 7.30 smpai 9.30 duk dekat cni.Alhamdulilah kedai ni sediakan surau untuk sembahyang  sebab tu boleh duk lama hehe..

bil untuk 5 orang

sahur hari ni

Ok done..see until next post..^___^



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...